Corona Research Fonds Amsterdam UMC

Het coronavirus grijpt aan alle kanten om zich heen en heeft ons dagelijks leven en de maatschappij in relatief korte tijd onvoorstelbaar ontwricht. Wetenschappers, artsen en alle andere medewerkers in het Amsterdam UMC werken met niet aflatende energie aan het zoeken naar een oplossing. Maar dat kunnen we helaas niet alleen, daar hebben we uw hulp bij nodig. Samen moeten we het doen.

'Deze uitzonderlijke situatie vraagt om uitzonderlijke maatregelen. Als het wetenschappers snel lukt om meer inzicht te krijgen in het virus kunnen we hopelijk snel een oplossing vinden.' 
Joost Wiersinga, internist-infectioloog en hoofd Infectieziekten van Amsterdam UMC

De academische fondsenwervende stichtingen in Amsterdam hebben per direct het ‘Corona Research Fonds  Amsterdam UMC’ in het leven geroepen. Tijd om de gebruikelijke en langdurige wegen te bewandelen om financiering voor onderzoeksvoorstellen rond te krijgen, is er momenteel niet. De klok tikt. Doel van dit ‘Corona Research Fonds’ is om wetenschappers in Amsterdam UMC de kans te geven om sneller onderzoeken te kunnen starten in de strijd tegen het coronavirus. Hoe eerder we beginnen, hoe groter de kans is dat we deze crisis het hoofd kunnen bieden.

Help mee en doneer

 

Bekijk alle donaties

 

 

Lees meer Lees minder

Gegevens patiënten huidige golf in biobank

12-01-2022 | 12:46

Dankzij donaties aan het Corona Research Fonds is in 2020 de Amsterdam UMC COVID-19 Biobank opgezet. In de biobank worden onder meer klinische gegevens, DNA, en bloedmonsters opgeslagen. Met al dit materiaal is veel verschillend onderzoek mogelijk, zoals onderzoek naar antistoffen, diagnostiek of naar een nieuwe behandeling. Deze gegevens worden aan alle COVID-19 onderzoekers binnen en buiten Amsterdam UMC beschikbaar gesteld om samen belangrijke vragen omtrent COVID-19 op te lossen. Voor de onderzoeken is het heel belangrijk dat de invoer van gegevens van patiënten door blijft gaan, juist nu in de huidige golf, om meer duidelijkheid te krijgen over het virus. Door een donatie van Stichting Talud kan dit nu worden gerealiseerd. Door de invoer van nieuwe gegevens in de biobank kan onder meer verder onderzoek worden gedaan naar: het ontstekingsproces en afweersysteem en naar longschade bij COVID-19 patiënten maar ook naar een therapie met antilichamen voor de preventie en behandeling van COVID-19 bij mensen waarbij door bijvoorbeeld een onderliggende ziekte de coronavaccins niet goed helpen.

Ook u kunt nog bijdragen aan onderzoek naar COVID-19. U kunt altijd contact met ons opnemen via coronaresearchfonds@amsterdamumc.nl om de mogelijkheden te bespreken. U kunt ook direct een bijdrage doen.

Lees meer | Bekijk alle