Corona Research Fonds Amsterdam UMC

Het coronavirus grijpt aan alle kanten om zich heen en heeft ons dagelijks leven en de maatschappij in relatief korte tijd onvoorstelbaar ontwricht. Wetenschappers, artsen en alle andere medewerkers in het Amsterdam UMC werken met niet aflatende energie aan het zoeken naar een oplossing. Maar dat kunnen we helaas niet alleen, daar hebben we uw hulp bij nodig. Samen moeten we het doen.

'Deze uitzonderlijke situatie vraagt om uitzonderlijke maatregelen. Als het wetenschappers snel lukt om meer inzicht te krijgen in het virus kunnen we hopelijk snel een oplossing vinden.' 
Joost Wiersinga, internist-infectioloog en hoofd Infectieziekten van Amsterdam UMC

De academische fondsenwervende stichtingen in Amsterdam hebben per direct het ‘Corona Research Fonds  Amsterdam UMC’ in het leven geroepen. Tijd om de gebruikelijke en langdurige wegen te bewandelen om financiering voor onderzoeksvoorstellen rond te krijgen, is er momenteel niet. De klok tikt. Doel van dit ‘Corona Research Fonds’ is om wetenschappers in Amsterdam UMC de kans te geven om sneller onderzoeken te kunnen starten in de strijd tegen het coronavirus. Hoe eerder we beginnen, hoe groter de kans is dat we deze crisis het hoofd kunnen bieden.

Help mee en doneer

 

Bekijk alle donaties

 

 

Lees meer Lees minder

Loop jij ook mee met Amsterdam UMC Run Virtual Edition?

28-05-2020 | 15:16 Juultje Sommers loopt mee met de Amsterdam UMC Run Virtual Edition. Als fysiotherapeut op de Intensive Care werkt zij aan de revalidatiebehandeling van COVID-19 patiënten. Tijdens de grote toestroom van COVID19-patiënten maakte zij ook deel uit van het draaiteam om IC-patiënten van de rug naar de buik te keren en andersom. ‘Het is indrukwekkend geweest om te zien hoe laag belastbaar deze patiëntengroep is en wat een angst er ook was, die angst is wel echt iets dat op mijn netvlies is blijven staan,’ vertelt Juultje. ‘De meesten zijn inmiddels al ontslagen uit het ziekenhuis maar ze zijn er nog niet, zij zijn nog verder aan het revalideren, thuis of in een revalidatiecentrum en ik loop mee voor deze groep die op dit moment nog aan het revalideren is.’ Bekijk hierboven de video van Juultje Sommers De Amsterdam UMC Run Virtual Edition is het alternatief voor de jaarlijkse Amsterdam UMC Run die dit jaar niet door kan gaan. Maar tussen 21 en 30 juni kun jij meelopen met de virtuele editie van de run. Evenals in voorgaande jaren is het goede doel van de run Post Intensive Care Syndroom (PICS). Vanwege het hoge aantal patiënten met COVID-19 op de Intensive Care is dit actueler dan ooit. Om de kans op PICS te verkleinen is meer kennis over de juiste revalidatiebehandeling van groot belang. Jij kunt je inzetten om hieraan bij te dragen door je kennissen en vrienden te vragen je te sponsoren. Meld je aan, want zoals Juultje zegt: ‘Loop jij ook mee? Dan doen we het samen!’  Meer informatie over de Amsterdam UMC Run Virtual Edition Zelf een actie aanmaken, meer informatie over onderzoek naar de revalidatiebehandeling en over PICS?
Lees meer | Bekijk alle