Corona Research Fonds Amsterdam UMC

Het coronavirus grijpt aan alle kanten om zich heen en heeft ons dagelijks leven en de maatschappij in relatief korte tijd onvoorstelbaar ontwricht. Wetenschappers, artsen en alle andere medewerkers in het Amsterdam UMC werken met niet aflatende energie aan het zoeken naar een oplossing. Maar dat kunnen we helaas niet alleen, daar hebben we uw hulp bij nodig. Samen moeten we het doen.

'Deze uitzonderlijke situatie vraagt om uitzonderlijke maatregelen. Als het wetenschappers snel lukt om meer inzicht te krijgen in het virus kunnen we hopelijk snel een oplossing vinden.' 
Joost Wiersinga, internist-infectioloog en hoofd Infectieziekten van Amsterdam UMC

De academische fondsenwervende stichtingen in Amsterdam hebben per direct het ‘Corona Research Fonds  Amsterdam UMC’ in het leven geroepen. Tijd om de gebruikelijke en langdurige wegen te bewandelen om financiering voor onderzoeksvoorstellen rond te krijgen, is er momenteel niet. De klok tikt. Doel van dit ‘Corona Research Fonds’ is om wetenschappers in Amsterdam UMC de kans te geven om sneller onderzoeken te kunnen starten in de strijd tegen het coronavirus. Hoe eerder we beginnen, hoe groter de kans is dat we deze crisis het hoofd kunnen bieden.

Bekijk alle donaties

 

 

Lees meer Lees minder

Amsterdam UMC Foundation werft voor de zorg van morgen

25-01-2023 | 11:28 Sinds 1 januari hebben de 2 fondsenwervende stichtingen van Amsterdam UMC, AMC Foundation en VUmc Fonds, hun krachten gebundeld in de nieuwe Amsterdam UMC Foundation. Deze stichting werft financiële middelen voor veelbelovend innovatief wetenschappelijk onderzoek binnen Amsterdam UMC.

Innovatief onderzoek is belangrijk om nieuwe stappen te zetten naar de zorg van morgen. Amsterdam UMC Foundation wil met name onderzoek stimuleren dat veelbelovend en innovatief is, maar dat gangbare subsidies van de overheid en collectebusfondsen niet subsidiëren. Door het steunen van onderzoek van Amsterdam UMC via deze stichting weet je precies welk onderzoek je steunt en heb je direct contact met de onderzoekers over de ontwikkelingen van het onderzoek.

Meer weten?
Kijk op amsterdamumcfoundation.nl of neem contact met ons op via foundation@amsterdamumc.nl

 

Lees meer | Bekijk alle