Corona Research Fonds Amsterdam UMC

Het coronavirus grijpt aan alle kanten om zich heen en heeft ons dagelijks leven en de maatschappij in relatief korte tijd onvoorstelbaar ontwricht. Wetenschappers, artsen en alle andere medewerkers in het Amsterdam UMC werken met niet aflatende energie aan het zoeken naar een oplossing. Maar dat kunnen we helaas niet alleen, daar hebben we uw hulp bij nodig. Samen moeten we het doen.

'Deze uitzonderlijke situatie vraagt om uitzonderlijke maatregelen. Als het wetenschappers snel lukt om meer inzicht te krijgen in het virus kunnen we hopelijk snel een oplossing vinden.' 
Joost Wiersinga, internist-infectioloog en hoofd Infectieziekten van Amsterdam UMC

De academische fondsenwervende stichtingen in Amsterdam hebben per direct het ‘Corona Research Fonds  Amsterdam UMC’ in het leven geroepen. Tijd om de gebruikelijke en langdurige wegen te bewandelen om financiering voor onderzoeksvoorstellen rond te krijgen, is er momenteel niet. De klok tikt. Doel van dit ‘Corona Research Fonds’ is om wetenschappers in Amsterdam UMC de kans te geven om sneller onderzoeken te kunnen starten in de strijd tegen het coronavirus. Hoe eerder we beginnen, hoe groter de kans is dat we deze crisis het hoofd kunnen bieden.

Help mee en doneer

 

Bekijk alle donaties

 

 

Lees meer Lees minder

Wetenschapsfestival 2020 Online Editie 'Corona, nu en straks'

06-08-2020 | 08:15 Donderdag 10 september is het jaarlijkse Wetenschapsfestival in het Amsterdam UMC. Dit keer een speciale online editie met als thema: 'Corona, nu en straks’. Hoe kijken experts aan tegen een mogelijke tweede golf, de 1,5-metermaatregelen en de ontwikkeling van een vaccin? Wat weten we al dankzij de vele onderzoeken naar COVID-19 en wat betekent dit voor de toekomst? Maar ook hoe was het in Amsterdam UMC tijdens de eerste golf van de coronapandemie? In korte tijd moesten er grote veranderingen worden doorgevoerd. Zo moest de zorg voor COVID-19 patiënten worden opgeschaald, de reguliere zorg worden afgeschaald en de IC capaciteit moest worden uitgebreid. Hoe gaat dat in zijn werk en wat is er geleerd van deze crisis? Kom meeluisteren en kijken tijdens de online editie van het jaarlijkse Wetenschapsfestival op donderdag 10 september van 15.30 uur tot 16.30 uur.Aanmelden Meer informatie over het programma en de sprekers De AMC Foundation organiseert elk jaar het Wetenschapsfestival. Onderzoekers vertellen en gaan met elkaar in gesprek over een actueel thema. Dit jaar een speciale online editie. De AMC Foundation is een van de initiatiefnemers van het Corona Research Fonds.  
Lees meer | Bekijk alle