Ex-ic-patiënt Marc Hanou finisht Amsterdam UMC Run

26 June 2020 00:00

In december 2019 zakte Marc Hanou op de drempel van de Spoedeisende Hulp in elkaar: een ontsteking aan zijn hart was de boosdoener. Na vier weken coma, twee openhartoperaties én twee reanimaties volgde een langdurig revalidatietraject. Nu, slechts een half jaar later, finisht hij de 5 kilometer van de virtuele Amsterdam UMC Run binnen 45 minuten!

Langs de rondweg van locatie AMC, precies op de plek waar normaal ook de Amsterdam UMC Run start, verzamelt zich een groepje lopers, zorgverleners en fysiotherapeuten. Het stralende middelpunt is Marc Hanou. Vandaag is de dag dat hij zijn uitdaging aangaat en de 5 kilometer van de virtuele Amsterdam UMC Run gaat volbrengen. Ondanks de hitte is hij positief gestemd. “Ik ben net een reptiel, dus de warmte speelt geen rol gelukkig.” De ex-ic-patiënt is blij dat hij kan meedoen. “Ik heb bijna 4200 euro opgehaald voor PICS (Post Intensive Care Syndroom, red).”

Vooraf aan de loop verontschuldigt hij zich nog even tegenover de zorgverleners van de IC. “Sorry dat ik jullie sadisten heb genoemd.” Zijn excuses worden met luid gelach aanvaard. “Tsja, als je op je IC-bed ligt en ineens word je op een ligfiets gezet, dan denk je wel even ‘wat ís dit!’. Maar dankzij hen en ook het team van Heliomare sta ik nu hier.”

Onder luid applaus geeft Hanou het startsein. Zijn fysiotherapeuten, dochters en vrienden vergezellen hem tijdens de race. Vooraf stelde hij zichzelf, bij wijze van grap, het doel om de 5 kilometer binnen de 45 minuten te lopen. Direct na de finish kijkt hij op z’n horloge en lacht: “Net onder de 45 minuten, een persoonlijk record. Wat wil ik nog meer? Het is fantastisch om hier te finishen!”

Door de organisatie krijgt hij de allereerste Amsterdam UMC Run 2020 medaille omgehangen en meer bossen bloemen dan waarschijnlijk in zijn woonkamer passen. Hanou: “Ik ben blij dat ik weer zo ben hersteld dat ik dit kan lopen. Ik hoop dat alle mensen die op de IC liggen dit ook weer kunnen doen in hun leven.”

Bron: Tulp Intranet Amsterdam UMC, dinsdag 23 juni 2020

 

Marc nog steunen? Dat kan via zijn actiepagina

 

Lees ook het interview op NH Nieuws:
Hij doet het! Marc lag wekenlang in coma, maar bereikt nu finish UMC Run