Daar gaan de maskers.....

09 juli 2021 16:03

Gister was het feest in het klein atelier, want.... Nick kreeg een prijs uitgereikt van de Vriendenloterij! Waarom? Omdat hij zo zijn best heeft gedaan om mee te helpen in de strijd tegen Corona door honderden uiltjes te tekenen en te schilderen en daarmee geld binnen te slepen voor het Researchfonds. We voelden ons zeer vereerd dat onze Nick deze prijs in ontvangst mocht nemen en wat ook heel leuk was: we konden eindelijk ook Bianca ontmoeten voor ons een belangrijk contactpersoon tussen Researchfonds en atelier.

Het werd een hele gezellige middag, waarbij ook Nick's ouders en broer aanwezig waren, het management en de gedragskundigen applaus kwamen geven... en iedereen besefte hoe belangrijk het is dat ook Nick en de andere deelnemers een maatschappelijke bijdrage hebben kunnen leveren in een lastige tijd. Het is echt waar... samen maken we de wereld mooier en het maakt helemaal niet uit of je een handicap hebt want iedereen kan op zijn of haar manier van betekenis zijn voor een ander.

Nick bereidde zich op zijn eigen manier voor op de feestelijke gebeurtenis en keek de hele week naar 'the masked offender' filmpjes van Winnie de Poeh. Want... voor hem is een mijlpaal bereikt. Met alle uiltjes die de deur uit zijn gevlogen vliegen mogen nu ook mondmaskers 'wegvliegen'! Weg ermee! (nog niet helemaal maar wel bijna helemaal).

Daarom schilderde Nick voor Bianca een speciaal uiltje, de foto spreekt voor zich.

De prijs... dat was een beamer voor het atelier. We zijn er ONWIJS blij mee! Nick en zijn vrienden hier kunnen nu filmpjes kijken op groot beeld en we kunnen beelden voor kunstprojecten projecteren op grote achtergronden. We zijn al aan het nadenken wat ons eerste creatieve project met dit mooie apparaat gaat worden. Eén ding is zeker, ook dan zal het weer gaan om delen van kleuren en vormen met anderen om er samen blij van te worden.

Voor wie wil: The Masked Offender....

(30) The Masked Offender Vs Owl's Tree - YouTube