Inzet computer bij de behandeling van kritiek zieke COVID-19 patiënten

21 April 2020 12:46

News item and video in Dutch

Hulp van kunstmatige intelligentie en machine learning bij ernstig zieken’

Dr. Paul Elbers is als Intensivist verbonden aan Amsterdam UMC. Dankzij uw donaties aan het Corona Research Fonds is hij een onderzoek gestart waarbij met kunstmatige intelligentie en machine learning wordt gezocht naar de beste en juiste behandeling per coronapatiënt. Dit onderzoek is samen met de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care opgezet en inmiddels hebben zo’n 50 ziekenhuizen hun medewerking toegezegd.

Corona is een nieuwe ziekte, dus dat betekent dat er eigenlijk nog weinig bekend is over wat nu de beste behandeling is voor welke patiënt. Op een Intensive Care wordt altijd veel waardevolle medische informatie over een patiënt vastgelegd, bijvoorbeeld vanuit de bewakingsapparatuur en beademingsmachines. Door al die complexe gegevens slim te combineren, wordt er met behulp van kunstmatige intelligentie en ‘machine learning’ onderzocht welke combinatie van behandelingen leidt tot de beste uitkomst voor kritiek zieke patiënten met Corona. Bijdrage vanuit het fonds: € 50.000

Bekijk ook bijgaande video waarin Paul Elbers meer vertelt over zijn onderzoek.

Al drie onderzoeken gefinancierd
In de eerste drie weken na de oprichting van het Corona Research Fonds hebben we nu al drie onderzoeken kunnen financieren. Dit is een prachtig begin! Maar er is nog veel meer onderzoek nodig. Helpt u ons mee?

DIRECT DONEREN

 

Lees ook meer over de Amsterdam UMC COVID-19 Biobank die dankzij uw giften is opgezet

Lees meer over het onderzoek naar de bescherming van medewerkers in de gezondheidszorg dat dankzij donaties is gestart