Loop jij ook mee met Amsterdam UMC Run Virtual Edition?

28 May 2020 15:16

News item and video in Dutch

Juultje Sommers loopt mee met de Amsterdam UMC Run Virtual Edition. Als fysiotherapeut op de Intensive Care werkt zij aan de revalidatiebehandeling van COVID-19 patiënten. Tijdens de grote toestroom van COVID19-patiënten maakte zij ook deel uit van het draaiteam om IC-patiënten van de rug naar de buik te keren en andersom.

‘Het is indrukwekkend geweest om te zien hoe laag belastbaar deze patiëntengroep is en wat een angst er ook was, die angst is wel echt iets dat op mijn netvlies is blijven staan,’ vertelt Juultje. ‘De meesten zijn inmiddels al ontslagen uit het ziekenhuis maar ze zijn er nog niet, zij zijn nog verder aan het revalideren, thuis of in een revalidatiecentrum en ik loop mee voor deze groep die op dit moment nog aan het revalideren is.’

Bekijk hierboven de video van Juultje Sommers

De Amsterdam UMC Run Virtual Edition is het alternatief voor de jaarlijkse Amsterdam UMC Run die dit jaar niet door kan gaan. Maar tussen 21 en 30 juni kun jij meelopen met de virtuele editie van de run. Evenals in voorgaande jaren is het goede doel van de run Post Intensive Care Syndroom (PICS). Vanwege het hoge aantal patiënten met COVID-19 op de Intensive Care is dit actueler dan ooit. Om de kans op PICS te verkleinen is meer kennis over de juiste revalidatiebehandeling van groot belang. Jij kunt je inzetten om hieraan bij te dragen door je kennissen en vrienden te vragen je te sponsoren.

Meld je aan, want zoals Juultje zegt: ‘Loop jij ook mee? Dan doen we het samen!’ 

Meer informatie over de Amsterdam UMC Run Virtual Edition

Zelf een actie aanmaken, meer informatie over onderzoek naar de revalidatiebehandeling en over PICS?