Wetenschapsfestival 2020 Online Editie 'Corona, nu en straks'

06 August 2020 08:15

News item in Dutch

Donderdag 10 september is het jaarlijkse Wetenschapsfestival in het Amsterdam UMC. Dit keer een speciale online editie met als thema: 'Corona, nu en straks’.

Hoe kijken experts aan tegen een mogelijke tweede golf, de 1,5-metermaatregelen en de ontwikkeling van een vaccin? Wat weten we al dankzij de vele onderzoeken naar COVID-19 en wat betekent dit voor de toekomst? Maar ook hoe was het in Amsterdam UMC tijdens de eerste golf van de coronapandemie? In korte tijd moesten er grote veranderingen worden doorgevoerd. Zo moest de zorg voor COVID-19 patiënten worden opgeschaald, de reguliere zorg worden afgeschaald en de IC capaciteit moest worden uitgebreid. Hoe gaat dat in zijn werk en wat is er geleerd van deze crisis?

Kom meeluisteren en kijken tijdens de online editie van het jaarlijkse Wetenschapsfestival op donderdag 10 september van 15.30 uur tot 16.30 uur.

Aanmelden

Meer informatie over het programma en de sprekers

De AMC Foundation organiseert elk jaar het Wetenschapsfestival. Onderzoekers vertellen en gaan met elkaar in gesprek over een actueel thema. Dit jaar een speciale online editie. De AMC Foundation is een van de initiatiefnemers van het Corona Research Fonds.